е-mail:
пароль:

забыли пароль?

регистрация

Кто из них космонавт?

Савицкая

Попович

Гагарин

Каденюк

Леонов

Белка

Стрелка

свой вариант



21.12.2017 18:23

2017: рік випробувань та звершень


Звіт театру Саксаганського за 2017 рік

2017 рік виявився для Театру імені Саксаганського дуже напруженим та складним. Незважаючи на всеможливі перешкоджання, труднощі та випробування, саксаганці цьогоріч досягли нових вершин та знову побили минулорічні рекорди!

Кількісні показники
Кількість глядачів у 2017 році на двадцять тисяч перевищує минулорічні показники.
Театр прийняв 144 535 глядачів. З них:
• 71 268 глядачів на великій сцені;
• 1 097 глядачів на малій сцені;
• 25 629 глядачів на виставах для дітей;
• 46 541 глядач на виїздах.
Відбулося 669 заходів (вистави, шоу-програми, концерти оркестру). А це майже на 20 заходів більше, ніж минулого року.
За рік відбулося:
• 239 заходів на великій сцені;
• 28 заходів на малій сцені;
• 106 вистав для дітей;
• 112 шоу-програм;
• 12 концертів оркестру;
• 69 цільових вистав;
• 103 заходи на виїздах.
До речі, у 2017 році Театр імені Саксаганського зіграв на майданчиках області вдвічі більше вистав, ніж у 2016 році. Також у театрі проведено майже 100 благодійних вистав. Постійними глядачами є учасники АТО, діти учасників АТО, Рада матерів та дружин учасників АТО, діти-сироти, діти з особливими потребами.

Поповнення репертуару
За рік саксаганці подарували глядачам Київщини 6 прем’єрних вистав:
- лютий: трагедія поколінь «Коли птахи відлітають» за кіносценарієм В. Дельмар «Поступися місцем завтрашньому дню»;
- червень: комедія «Кохання в стилі бароко» Я. Стельмаха;
- вересень:
• казка «Їжачок без колючок» А. Богачової;
• драма «Тев’є-молочник» за творами Шолом-Алейхема;
- жовтень: «№13» Р.Куні;
- грудень: новорічна казка «Чарівне перо Диво-птиці», сценічна версія В. Ускова.
Окрім вистав театральний оркестр підготував 3 нові концертні програми – «Golden Melody», «Караван мелодій» та «Christmas Time».
Також відбувся цілий ряд тематичних концертних програм до пам’ятних дат та свят: Всесвітнього жіночого свята, Дня Святого Валентина, Міжнародного дня театру, закриття театрального сезону у червні, відкриття театрального сезону у серпні, Дня Незалежності України, концерт для представників «Золотого фонду» м. Біла Церква та багато інших; благодійні концерти та різноманітні обласні заходи.
Окремі масштабні програми підготовлені до Дня Захисника України, Дня Збройних сил України, до річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС, Дня ліквідатора наслідків аварії на ЧАЕС.
Особливе місце у роботі театру посідає підготовка до Новорічних та Різдвяних свят.
Цьогоріч театр радує глядачів новорічною казкою для всієї сім’ї «Чарівне перо Диво-птиці» В. Ускова та грандіозним і феєричним новорічним гранд-шоу. У святковому репертуарі на грудень та січень – 78 новорічних казок та 25 гранд-шоу!
Окрім того, 16 новорічних казок «Магічна кулька Санта Клауса» подорожуватимуть містами Узин, Бориспіль, Шамраївка, Сквира, Тетіїв, Володарка, Рокитне, Бородянка та ін.
Окрема новорічна програма «Christmas Time» підготовлена оркестром театру. Усі шанувальники мають змогу почути її в грудні у Будинку органної та камерної музики та на базі театру у січні.
До речі, у підборі драматургічного матеріалу Театр імені Саксаганського не боїться бути першопрохідцем! Яскравим прикладом є постановки «Доріана Грея» та «Короля Лева» - єдиних в Україні. Наступного року у планах театру знову ж таки потішити глядачів першою в Україні театральною постановкою п’єси «Смерть бере вихідний» А. Касели, яку шанувальники знають за всесвітньовідомим американським фільмом «Знайомтеся, Джо Блек».

Гастрольна діяльність
Саксаганці – завжди бажані гості у містах та селищах Київської області.
У 2017 році 103 рази театр відвідав Бориспіль, Васильків, Богуслав, Обухів, Миронівку, Фастів, Таращу, Володарку, Макарів, Бородянку, Узин, Боярку, Сквиру, Іванків, Шамраївку, Тетіїв, Рокитне, Руду, Розкішну, Трушки, Гребінки, Пустоварівку й інші міста Київщини з виставами та концертними програмами.  
Для віддалених районів області саксаганці часто грають вистави у Київському будинку офіцерів.
Часто віддані шанувальники зі всієї Київщини приїжджають у Театр імені Саксаганського. Вони кажуть, що краще потратити час на дорогу і приїхати на базу, щоб насолодитися повноцінною виставою чи шоу-програмою з професійним світлом і музикою, у театральній атмосфері та в теплі.
Саксаганці побували на гастролях в Новій Каховці, де глядачам подарували шоу-програму, народне шоу «Кайдашева сім’я» та казку «Бременські музиканти».
До речі, уявіть собі масштаби гастрольних подорожей! Цього року театральний автобус проїхав 85 158 км! Для порівняння – окружність Землі (екватор) - 40 075,16 км.

Фестивальна діяльність
У 2017 році Театр імені Саксаганського став зіркою театральних фестивалів та засяяв у плеяді найкращих українських театрів!
У червні цього року за підсумками Всеукраїнського щорічного фестивалю-конкурсу «ART–UKRAINE», в якому першість визначається за голосуванням глядачів і за рейтингом відвідування вистав, театр Саксаганського серед 21 обласного театру України зайняв перше місце!
У листопаді в Ніжині відбувся ХІІІ Міжнародний театральний фестиваль жіночої творчості імені Марії Заньковецької, де саксаганці презентували глядачам та поважному журі трагікомедію «Баба Пріся».
А в грудні Київщина подякувала саксаганцям за феноменальний успіх на фестивалі. За вагомий внесок у розвиток театрального мистецтва Київщини та України високоповажні гості нашої області  відзначили артистів і постановочну групу почесними грамотами та подяками, а постійні та віддані меценати театру підготували цінні подарунки.
Особливу подяку в цей день приймала артистка драми, виконавиця ролі Слави, Олена Калініченко – переможниця фестивалю у номінації «Краща жіноча роль другого плану».
До речі, по завершенню вистави «Баба Пріся» на фестивалі у Ніжині були зафіксовані найтриваліші аплодисменти – вони супроводжували всю церемонію нагородження понад півгодини!

Театральна родина
Цього року Театр імені Саксаганського прийняв у свій колектив 27 нових працівників, серед яких 3 артисти драми (А. Харабуга, Є. Карнаух та М. Міревич), 11 артистів балету (А. Кондібор, О. Ціціма, М. Ткаченко, О. Бондур, П. Кусак, З. Зеленюк, К. Ахмедова, І. Хавренко, А. Сутула, Д. Лях, В. Синельник), 3 артисти оркестру (М. Бенгальська, П. Серьогіна, О. Краснов), 2 інженери, монтувальник, начальник гастрольного відділу, 2 прибиральниці, завідувач костюмерним цехом, заступник начальника столярного цеху, 2 пожежних.
У театрі появилася нова талановита театральна сім’я.
До речі, театр завжди відкритий для талановитих та професійних працівників.

Великі перемоги, цікаві події та надзвичайні здобутки
Лютий
- Театр з неофіційним візитом відвідав Міністр культури України Євген Нищук;
Березень
- Зі всіх мистецьких колективів саме саксаганців запросили відкривати оновлений та відремонтований Палац культури у Новій Каховці.
Квітень
- Про Театр імені Саксаганського зняли телевізійну програму «Надвечір’я. Долі» на каналі «UA: Перший».
Травень
- У Театр імені Саксаганського завітала делегація з Португалії. Два дні поспіль мешканці Київщини мали можливість переглянути дві вистави «Teatro Circo de Braga» – одного із найвідоміших театрів Португалії;
- Театр імені Саксаганського долучився до заходів, приурочених 101-ій річниці від дня смерті відомого українського поета, прозаїка, драматурга і громадського діяча Івана Яковича Франка;
- Наталія Саранцева стала лауреатом  Всеукраїнського конкурсу професійних читців імені Івана Франка, організованого Національною спілкою театральних діячів України
Червень
- Балетмейстру-постановнику нашого театру Оксані Зінченко вручили літературно-мистецьку премію імені І. Нечуя-Левицького;
- Футбольна команда саксаганців здобула срібну нагороду на щорічному Кубку театральної ліги у Києві.
Жовтень
- Головний художник театру Ірина Рибак стала членом Національної спілки художників України;
- Артисти-саксаганці на благодійних засадах взяли участь у зйомках документально-художнього фільму про Голокост у Білій Церкві, який вийде за підтримки закордонних та українських меценатів;
- Саксаганці взяли участь у міському проекті "Осінь в Олександрії", що відбувся у державному дендрологічному парку «Олександрія».
Листопад
- Міська влада привітала колектив Театру імені Саксаганського з Днем працівників культури та майстрів народного мистецтва.
У знак подяки за високий професіоналізм та вагомий внесок у розвиток української культури працівникам театру вручили цінний подарунок, який прийняв генеральний директор - художній керівник заслужений діяч мистецтв України В’ячеслав Усков;
- У Театр імені Саксаганського завітали представники української діаспори з Італії та Казахстану в рамках Міжнародної акції «Українська політика та ЗМІ очима молоді»;
- Представники Київського міжобласного відділення НСТДУ та Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П. Саксаганського взяли участь у виїзній нараді НСТДУ в Будинку ветеранів сцени ім. Н. Ужвій;
- Головний художник Театру імені Саксаганського Ірина Рибак та художник-бутафор Світлана Паламарчук взяли участь у виставці професійних художників зі всієї Київщини "Мистецький заповідник" під егідою Київської обласної організації Національної спілки художників України і відділу культури та туризму Білоцерківської міської ради. Ірина Рибак презентувала макети до вистав "Амількар", "Американська рулетка" та "Незнайко у країні мрій".
Грудень
- Шістнадцять саксаганців стали членами Національної спілки театральних діячів України. У театрі відбулося урочисте вручення членських квитків;
- Відповідальний секретар Київського міжобласного відділення НСТД України Андрій Рябікін вручив театральну премію імені Панаса Саксаганського, засновниками якої є Національна спілка театральних діячів України та Театр імені Саксаганського.

Нагороди
Щорічно саксаганців нагороджують найвищими та найпрестижнішими нагородами. Цей рік не став винятком.
Нагороди отримали:
Олена Калініченко, артистка драми – Диплом ХІІІ Міжнародного театрального фестивалю жіночої творчості імені Марії Заньковецької за перемогу у номінації «Краща жіноча роль другого плану», Почесна грамота управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації, нагрудний знак «Відзнака міського голови» та Подяка Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені Панаса Саксаганського;
Наталія Саранцева, артистка драми – Лауреат Всеукраїнського конкурсу професійних читців імені Івана Франка;
Оксана Зінченко, балетмейстер-постановник – Лауреат міської літературно-мистецької премії імені Івана Нечуя-Левицького;
Сергій Литвиненко, артист драми – Почесна грамота управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації, Подяка Білоцерківської міської ради; Подяка Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені Панаса Саксаганського;
Людмила Мерва, заслужена артистка України – Почесна грамота управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації; Подяка Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені Панаса Саксаганського;
Світлана Лановенко, заслужена артистка України - Почесна грамота управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації; Подяка Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені Панаса Саксаганського;
Віктор Надем’янов, заслужений артист України - Почесна грамота управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації; Подяка Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені Панаса Саксаганського;
Артем Бочек, артист драми - Почесна грамота управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації; Подяка Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені Панаса Саксаганського;
Олексій Головач, артист драми - Почесна грамота управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації; Подяка Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені Панаса Саксаганського;
Микола Головчак, артист драми - Почесна грамота управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації; Подяка Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені Панаса Саксаганського;
Олексій Слесарчук, заступник начальника монтувального цеху - Подяка управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації; Подяка Білоцерківської міської ради;
Анатолій Зеленчук, режисер - Подяка управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації; Подяка Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені Панаса Саксаганського;
Лариса Чанишева, помічник художнього керівника - Подяка управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації; Подяка Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені Панаса Саксаганського;
Володимир Сова, звукорежисер - Подяка управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації; Подяка Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені Панаса Саксаганського;
Олександр Кащавцев, художник по світлу - Подяка управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації;
Валентина Ріпенко, начальник костюмерного цеху - Подяка управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації;
Сергій Ноздрачов, заступник начальника реквізит орського цеху - Подяка управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації;
Євген Русенко, інженер - Подяка управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації;
Владислав Дворецький, помічник режисера – Подяка Білоцерківської районної ради; Почесна грамота Білоцерківської міської ради;
Наталія Тургенєва, артистка балету – Подяка Білоцерківської районної ради;
Аліса Курч, артистка-вокалістка – Подяка Білоцерківської районної ради;
Микола Красавін, артист оркестру – Подяка Білоцерківської районної ради;
Наталія Шевчук, заступник начальника пошивочного цеху – Подяка Білоцерківської районної ради;
Лариса Бондаровець, заступник директора – Подяка Білоцерківської міської ради;
Ольга Болховітіна, режисер-постановник – Подяка Білоцерківської міської ради;
Сергій Іванюк, артист балету – Подяка Білоцерківської міської ради;
Ірина Підгурська, заступник начальника пошивочного цеху – Подяка Білоцерківської міської ради;
Олександр Поліщук, артист драми - Подяка Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені Панаса Саксаганського.

Прикрепленные рисунки:

автор пожелал остаться неизвестным
предыдущаяследующая
всего комментариев: 0

сортировать комментарии: от первого к последнему, от последнего к первому
самое, самое
 









Создание сайта — студия "Малина", Белая Церковь 2010г.