е-mail:
пароль:

забыли пароль?

регистрация

Кто из них космонавт?

Савицкая

Попович

Гагарин

Каденюк

Леонов

Белка

Стрелка

свой вариант



21.06.2018 17:32

Зафіксовано спробу незаконного ввезення на територію України партії психотропних препаратів


ГУ ДФС у Київській області

  Працівниками Київської митниці ДФС
Працівниками Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС в пункті пропуску «Бориспіль» зафіксовано спробу незаконного ввезення психотропних препаратів.

  1676 пігулок з вмістом наркотичних та психотропних речовин і 343 пігулки без вмісту психотропних речовин намагався незаконно ввезти на територію України громадянин Федеративної Республіки Бразилія, який прилетів до України з Бразилії транзитом через Туреччину.

  Для проходження митного контролю громадянин, студент одного з українських медичних закладів, самостійно обрав спрощену систему – «зелений коридор», чим заявив про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України.

  На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації іноземець не надав, з приводу декларування обмежених до переміщення товарів до інспекторів митниці не звертався. При собі громадянин мав лише ксерокопії рецептів на переміщувані лікарські засоби, які були виявлені під час здійснення митного контролю.

  Препарати, що містять у своєму складі наркотичні та психотропні речовини метадон, золпідем, альпразолам, флунітразепам та мідазолам було виявлено після перетину громадянином Федеративної Республіки Бразилія „білої лінії”, яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю „зелений коридор”, під час проведення вибіркового митного контролю багажу у дорожній сумці пасажира без ознак приховування.

Окрім цього авіапасажир мав в своєму багажі упаковки лікарських засобів, які не містять наркотичних та психотропних речовин з написом Teuto.

Документів, що підтверджують вартість препаратів, а також рецепту, виданого на його ім’я, на переміщувані лікарські засоби, пасажир не надав.

  З виявлених лікарських засобів громадянину було пропущено 5 упаковок кожного найменування препаратів, які не містять наркотичних та психотропних речовин, відповідно до Постанови КМУ № 458 від 23.05.2012 року „Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України лікарських засобів та спеціального дитячого харчування”.

  За протоколом про порушення митних правил за статтею 471 Митного кодексу України вилучено до винесення судом рішення у справі

  1676 пігулок препаратів з вмістом наркотичних та психотропних речовин та 343 пігулки без вмісту психотропних речовин .

  Довідково: згідно з вітчизняним законодавством, ввезення лікарських засобів відповідно до Закону України „Про лікарські засоби” № 123/96-ВР від 04.04.1996р. зі змінами та доповненнями, без відповідних сертифікатів заборонено. Порядок ввезення громадянами лікарських засобів, а також їх обсяги визначено Постановою КМУ № 458 від 23.05.2012 року „Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України лікарських засобів та спеціального дитячого харчування”;

діюча речовина метадон, яка міститься у складі лікарського засобу "Mytedom " відносяться до таблиці ІІ списку № 1 наркотичних засобів, обіг яких обмежено, стосовно яких встановлюються заходи контролю, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2000р. № 770 „Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів”; діючі речовини – золпідем, альпразолам, мідазолам, флунітразепам, які входять до складу переміщуваних лікарських засобів, відносяться до таблиці ІІІ списку № 2 психотропних речовин, обіг яких обмежено і стосовно яких допускаються виключення деяких заходів контролю згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 06.05.2000 р. № 770 „Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів”.

ГУ ДФС у Київській області

Прикрепленные рисунки:

Поведал мируMCF@i.ua
предыдущаяследующая
всего комментариев: 0

сортировать комментарии: от первого к последнему, от последнего к первому
самое, самое
 









Создание сайта — студия "Малина", Белая Церковь 2010г.