е-mail:
пароль:

забыли пароль?

регистрация

Кто из них космонавт?

Савицкая

Попович

Гагарин

Каденюк

Леонов

Белка

Стрелка

свой вариант



30.08.2018 12:42

Хліборобському роду – нема переводу


Світлана Бойко


У свято Успіння Пресвятої Богородиці маршрут в.о.голови Білоцерківської районної ради Анатолія Чичикала та керуючого справами виконавчого апарату Володимира Шевченка пройшов дорогами Фастівки. Цікаво було ближче познайомитися з людиною, яка продовжила батькову справу і вже рік господарює самостійно. Отож, знайомтеся: Панченко Олександр Борисович - енергійний, перспективний  керівник ТОВ «Фастівка».
Нас зустрічає молодий усміхнений чоловік - Олександр Панченко. І розмова вийшла конструктивною і цікавою…
Олександр Борисович  здобув сільськогосподарську освіту, після навчання в аспірантурі отримав звання кандидата сільськогосподарських наук. А найголовніше – був «правою батьковою рукою» у господарстві.
Зауважу: сільськогосподарське підприємство ТОВ «Фастівка» створене у 2001 році на базі зданих в оренду паїв. Господарство базується на землях трьох населених пунктів: Фастівки, Фесюрів і Щербаків. Нині має в обробітку 2 тисячі гектарів землі. У ТОВ «Фастівка» нараховується 110 працівників.

Олександр Панченко: «Доля так розпорядилася, що за рік пішли із життя мої близькі люди - старший брат та батько.  Тож справу свого батька продовжувати доводиться мені. Саме за цей рік я здобував свої перші уроки дорослого життя.  Адже болить душа у хлібороба за своє село, за господарство, за кожну людину.
Добре пам`ятаю батькові настанови:  робити людям добро. Цим і живу. Доводиться прикладати чимало зусиль, щоб сільськогосподарське підприємство продовжувало бути успішним. Нині ж робота налагоджена, господарство працює стабільно, вчасно виплачується заробітна плата, ми сплачуємо усі належні податки. І це мене тішить. Хочеться докласти максимум зусиль, щоб людині праці на рідній землі жилося краще».
У ТОВ «Фастівка» успішно поєднують і рослинницьку, і тваринницьку галузь.
Нинішній рік був складним щодо погодних умов. Втім вдалося зібрати 2 тис 800 тон пшениці. Щодо ранньої групи зернових, то зібрали: ячменю - 45 ц/га, пшениці – 51 ц/га.  На полях вже розпочалися роботи по збиранню цукрового буряка, якого посіяно на площі 474 га.
Олександр Борисович провів Анатолія Петровича та Володимира Олексійовича  на двір  автопарку. У господарстві є вся необхідна техніка - мають свій автомобільний і тракторний парк, який за нинішній рік поповнився новою технікою (сівалка, трактор, компресор, камаз), побували на буряковому полі, а буряк цього року вродив гарний, побували на тваринницькій фермі «Фастівка», яка, до речі, має статус племінної. Зараз у господарстві нараховують 180 голів дійного стада. Продуктивність корів  5,300 – 5,500 кг на корову. Приріст - 95 телят на 100 корів. Також господарство утримує ВРХ,  свиней, є вівці, кролі, власна пасіка, яблуневий сад.
Приємно відзначити, що керівник господарства тісно співпрацює з сільським головою Іваном Стадником та спільно вирішують соціальні проблеми.  Забезпечують працівникам підвіз автотранспортом до місця роботи. На фермі облаштували побутові приміщення, душові кабіни. Та й на цьому не вичерпується турбота про селян. За паї сплачують, або зерном, або в грошовому еквіваленті – за бажанням.
Своїм пайовикам безоплатно обробляють городи (оранка, сівба, культивування, молотьба тощо). За пільговими цінами відпускають селянам продукти власного виробництва: олію, крупи, цукор, мед…молодняк.
Окрім того, за символічною ціною селяни можуть виписати гній, який їм безкоштовно привезуть, безкоштовно отримують жом…
Таким чином намагаються підтримати людей на селі, хоча б трохи компенсувати їм ті затрати, які вони вносили у господарство протягом своєї трудової діяльності.
Знаково, що турбота не обмежується лише працівниками господарства та пайовиками. Під свою опіку ТОВ «Фастівка» взяло і соціальні об’єкти, які  знаходяться на території трьох сіл. Проведено поточний ремонт клубу, приміщення сільської ради, відремонтовані дороги. У школі  організовується харчування для школярів.
На запитання Анатолія Чичикала, якими будуть його подальші кроки, Олександр Борисович запевнив, що має дуже багато планів.
«Можливо, деякі з них, можуть здатися дуже сміливими, але я маю тверді наміри їх здійснити»,- наголосив Олександр Панченко й показав проект на будівництво нової церкви Покрови Пресвятої Богородиці по вул. Центральній, що у с.Фастівка, на будівництво якого потрібно 15 млн.грн.

Цитата
«Білоцерківщина завжди славилась людьми, які щиро люблять свій рідний край, збагачуючи його здобутками, живуть із вірою у зміцнення нашої держави. Адже стабільний, потужний агропромисловий комплекс району міцнішає, продукція Білоцерківщини знана далеко за її межами. Все, що зроблено  господарствами району за останні роки, лягло у фундамент добробуту нашого краю. Нехай рідна земля, на якій ми працюємо, дарує лише радість»,
- на завершення резюмував робочу поїздку до Фастівки  Анатолій Чичикало.                        

Прикрепленные рисунки:

Поведал мируMCF@i.ua
предыдущаяследующая
всего комментариев: 0

сортировать комментарии: от первого к последнему, от последнего к первому
самое, самое
 









Создание сайта — студия "Малина", Белая Церковь 2010г.