е-mail:
пароль:

забыли пароль?

регистрация

Кто из них космонавт?

Савицкая

Попович

Гагарин

Каденюк

Леонов

Белка

Стрелка

свой вариант



08.08.2018 06:37

До уваги забудовників Київської області!


Білоцерківський РВ ГУ ДСНС України у Київській області


Останні роки у Київської області стрімкими темпами ведеться будівництво та кожного дня вводяться до експлуатації об’єкти будівництва різного призначення, але замовники будівництва, забудовники, проектні та будівельні організації дуже часто при веденні будівельної діяльності нехтують вимогами будівельних норм та правил у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки.
Виконання заходів пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту на новобудовах, передбачених державними будівельними нормами і проектною документацією є запорукою безпечної експлуатації об’єктів в майбутньому                 та збереження життя і здоров’я людей. Невиконання зазначених заходів під час будівництва (реконструкції, технічного переоснащення, капітального ремонту) призводить до необхідності значних капіталовкладень для приведення                        у відповідність вимогам пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту чинних будівельних норм та правил функціонуючого об’єкту.
Проведеним аналізом стану дотримання вимог пожежної, техногенної безпеки, цивільного захисту державних норм та правил на введених до експлуатації об’єктах виявлено ряд типових порушень, які допущені під час будівництва, а саме: недотримання протипожежних відстаней між будівлями та спорудами, відсутність або непридатність до використання мереж протипожежного водопостачання, недостатня кількість та зменшені розміри евакуаційних шляхів і виходів, невідокремлення протипожежними перешкодами дільниць з різними характеристиками пожежної небезпеки, відсутність автоматичних систем протипожежного захисту, не проведення ідентифікації об’єктів будівництва із врахуванням всіх джерел небезпеки, відсутність розділу інженерно-технічних заходів цивільного захисту (цивільної оборони) у складі проектної документації тощо. Крім того, будівельниками, з метою економії, застосовуються будівельні матеріали з невизначеними показниками пожежної небезпеки, що заборонено.
Всі вищевикладені фактори збільшують ризик виникнення пожежі, сприяють тривалому часу її виявлення, швидкому розповсюдженню, пізньому оповіщенню та тривалої евакуації людей, низької стійкості будівельних конструкцій до небезпечних факторів пожежі, і як наслідок масової загибелі та травмування людей, значних матеріальних збитків. Усунення вказаних порушень, допущених під час будівництва, на функціонуючому об’єкті, як правило, потребує значних капіталовкладень, довготривалого припинення експлуатації, а в частині випадків є взагалі неможливим.
Для отримання кваліфікованої консультаційної допомоги під час проектування та будівництва пропонуємо Вам звертатися до органів державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки щодо видачі технічних умов до інженерного забезпечення, надання рекомендацій, висновків та розгляду проектної документації.    


Білоцерківський РВ ГУ ДСНС України
у Київській області
Д.В. Гарбузенко

Поведал мируGarri
предыдущаяследующая
всего комментариев: 0

сортировать комментарии: от первого к последнему, от последнего к первому
самое, самое
 









Создание сайта — студия "Малина", Белая Церковь 2010г.