е-mail:
пароль:

забыли пароль?

регистрация

Кто из них космонавт?

Савицкая

Попович

Гагарин

Каденюк

Леонов

Белка

Стрелка

свой вариант



22.04.2019 23:07

Везли з Туреччини до Одеси.


В пункті пропуску «Бориспіль» вилучено велику партію чоловічих футболок «Levis» і «Tommy Hilfiger»


Працівниками Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС зафіксовано спробу переміщення через митний кордон України з порушенням митного законодавства партії чоловічих футболок, з написом на англійській мові «Levis» і «Tommy Hilfiger» в кількості 1185 штук.

Під час проходження митного контролю в зоні митного контролю залу «Приліт» терміналу «D» ДП МА «Бориспіль» громадянки України С. та М., які прибули до України з Туреччини, своїми діями обрали канал, позначений символами зеленого кольору - «зелений коридор». Після перетину пасажирками «зеленої лінії», яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю «зелений коридор», громадянкам України С. та М. було поставлено запитання щодо наявності в них товарів, що ввозяться на територію України. Громадянки С. та М. заявили про наявність в них товару (чоловічі футболки). Під час проведення огляду багажу було виявлено товар, а саме, чоловічі футболки в загальній кількості 1185 шт. Товар знаходився у 6 дорожніх сумках з багажними бирками виписаними на їхні ім’я, без ознак приховування

Зі слів громадянок України С. та М., всі перелічені товари були придбані ними особисто у Туреччині, м. Стамбул, на фабриці, не в комерційних цілях.

Жодних комерційних документів, товарних чеків, інвойсів щодо визначення та підтвердження вартості товару, громадянки при собі не мали.

Митної декларації вони не заповнювали, до інспекторів митниці з приводу декларування не звертались.

Таким чином, громадянки України С. та М., під час проходження митного контролю в залі «Приліт» терміналу «D» ДП МА «Бориспіль» порушили встановлений ст. 366 МК України порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю.

Довідково: «Зелений коридор» призначений для декларування шляхом вчинення дій громадянами, які переміщують через митний кордон України товари в обсягах, що не підлягають оподаткуванню митними платежами та не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території і не підлягають письмовому декларуванню.

Перетин пасажиром «зеленої лінії», згідно з Наказом Міністерства Фінансів України № 671 від 03.08.2018р. «Про затвердження Порядку виконання митних формальностей на повітряному транспорті», яка позначає початок «зеленого коридору», вказує, що для проходження митного контролю нею обрано «зелений коридор», і декларування здійснюється шляхом вчинення дій. Громадянин самостійно обирає відповідний канал («зелений коридор» або «червоний коридор») для проходження митного контролю.

Відповідно до п. п. 3.1. Технології пасажири категорії INT-DOM, які у пункті відправлення зареєстрували багаж до кінцевого пункту призначення, слідують трансфером через аеропорт «Бориспіль» з проходженням необхідних формальностей, передбачених при переміщенні через державний та митний кордони (паспортний контроль, митний контроль та митне оформлення, контроль на безпеку), при цьому отримують свій багаж у кінцевому пункті призначення.

Згідно з п. п. 3.2. багаж пасажирів категорії INT-DOM набувають статусу внутрішнього після завершення митного контролю та доставки багажу цієї категорії до зони комплектування багажу відповідного внутрішнього рейсу.

У відповідності до п. 3.3 пасажири категорії INT-DOM набувають статусу внутрішніх пасажирів з моменту залишення зони митного контролю.

Відповідно до ст. 374 МК України товари, що ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі через пункти пропуску через державний кордон України, відкриті для повітряного сполучення, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 1 000 євро, але загальна фактурна вартість не перевищує еквівалент 10 000 євро, підлягають письмовому декларуванню в порядку, встановленому для громадян, з поданням документів, що видаються державними органами для здійснення митного контролю та митного оформлення таких товарів, та оподатковуються ввізним митом за ставкою 10 відсотків і податком на додану вартість за ставкою, встановленою Податковим кодексом України, в частині, що перевищує еквівалент 1 000 євро.

Частиною 2 статті 366 МК України передбачено, що канал, позначений символами зеленого кольору («зелений коридор»), призначений для декларування шляхом вчинення дій громадянами, які переміщують через митний кордон України товари в обсягах, що не підлягають оподаткуванню митними платежами і не підлягають письмовому декларуванню.

Зазначені дії, що полягають у переміщенні через митний кордон України вказаними громадянками України С. та М., які формою проходження митного контролю обрали проходження через «зелений коридор», товару в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України, мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ст. 471 МК України.

ГУ ДФС у Київській області







  • Прикрепленные рисунки:

    Поведал мируMCF@i.ua
    предыдущаяследующая
    всего комментариев: 0

    сортировать комментарии: от первого к последнему, от последнего к первому
    самое, самое
     









    Создание сайта — студия "Малина", Белая Церковь 2010г.