е-mail:
пароль:

забыли пароль?

регистрация

Кто из них космонавт?

Савицкая

Попович

Гагарин

Каденюк

Леонов

Белка

Стрелка

свой вариант



29.05.2020 18:21

Білоцерківське управління ГУ ДПС у Київській області


на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Як зазначив очільник Білоцерківського управління ГУ ДПС у Київській області Василь Зеленський, питання своєчасної сплати та погашення заборгованості з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування стало одним із актуальних на сьогодні. Тому, контроль за дотриманням податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам й забезпечення реалізації державної політики з адміністрування ЄСВ, набуває пріоритетного напряму в роботі служби.
На сьогодні, платники території обслуговування управління, заборгували ЄСВ на суму 100,4 млн. гривень. Із них, юридичні особи -16,3 млн. гривень, фізичні особи - підприємці 84,1 млн. гривень.

Цитата
«Хочу підкреслити, що несвоєчасна сплата внеску або несплата боргу призведе у подальшому до застосування заходів примусового стягнення з боку податкових органів»
,- наголосив Василь Зеленський.

Зокрема, заходи примусового стягнення до фізичної особи здійснюються на підставі вимог ст. 25 Закону України від 8 липня 2010 року №2464-VI "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" та Інструкції «Про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне страхування», затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20 квітня 2015 №449.
Податкові органи, надсилають (вручають) платникам вимогу про сплату боргу (недоїмки), якщо:
- дані документальних перевірок свідчать про донарахування сум єдиного внеску податковим органом;
- платник має на кінець календарного місяця недоїмку зі сплати єдиного внеску;
- платник має на кінець календарного місяця борги зі сплати фінансових санкцій.
Якщо вказаний у вимозі борг з єдиного внеску протягом 10-денного терміну платником не сплачується, то вимога надсилається до органу державної виконавчої служби для вжиття заходів стягнення за рахунок коштів у банківських установах та рухомого або нерухомого майна боржника.
Єдиний внесок сплачується шляхом перерахування платником безготівкових коштів з його банківського рахунку.
Платники, які не мають банківського рахунку, сплачують внесок шляхом готівкових розрахунків через банки чи відділення зв'язку ( п.7 ст. 9 Закону № 2464).
Слід зазначити, що факт оскарження вимоги про сплату боргу (недоїмки) не є підставою для виведення боргу (недоїмки) по єдиному внеску із інтегрованої картки платника податків. Крім того, механізм розстрочення (відстрочення) сплати боргу з єдиного внеску законодавством не передбачено.


автор пожелал остаться неизвестным
предыдущаяследующая
всего комментариев: 0

сортировать комментарии: от первого к последнему, от последнего к первому
самое, самое
 









Создание сайта — студия "Малина", Белая Церковь 2010г.